Vyhodnotenie školského kola súťaží

12 April 2022, 19:24    |    Viera Gilányová


O NAJKRAJŠIU VALENTÍNSKU BÁSNIČKU VO FRANCÚZSKOM JAZYKU

+

SPIEVAM PO FRANCÚZSKY 2022 (cena publika)

+

O najlepšie pripravený, neservírovaný a odprezentovaný recept francúzskej kuchyne.

 

Dňa 1.apríla  2022 sa uskutočnila  generálna skúška  súťaže Spievam po francúzsky 2022. Súťaže sa zúčastnili 5 účinkujúcich (4 speváčky  + 1 duet), ktorých výkony hodnotilo publikum  a tomu na najviac páčila:

Dorota Močková  (I.C), ktorú na klavíri sprevádzala Alica Buchtová (I.L)

Keďže išlo o generálnu skúšku všetci speváci nás budú reprezentovať na Regionálnom kole tejto súťaže, ktoré sa uskutoční dňa 22.4.2022 vo Zvolene. Veríme v ich úspešnú reprezentáciu našej školy.

V priebehu súťaže boli prečítané a zároveň odmenené aj najkrajšie valentínske básničky vo francúzskom jazyku.  Tejto súťaže sa zúčastnili študenti 1.až 3.ročníka,  Vyučujúce francúzskeho jazyka určili nasledovných víťazov:

1.miesto: E.Likavcová  (III.B)

                   N.Karovičová a L.Kladivíková   (II.A)

2.miesto: A.Oráčová  (III.A)

                   S.Volková a M.Syčová   (III.B)

3.miesto: L.Hrobáková a E.Léon   (I.F)

                   E.Valentová  a T.Fides (II.D)

Víťazom srdečne blahoželáme.

Všetci prítomní sa mohli osviežiť aj francúzskymi dobrotami, ktoré pre nich pripravili študenti 3.ročníka  a to konkrétne avokádovú nátierku, zeleninový šalát z Nice a lahodný sladký krém s jahodami. Ich výkony hodnotila porota v zložení našich zástupkýň a to panie zástupkyne  Ďurčová a Halvoňová  a k nim sa pridal náš čestný hosť francúzsky študent politických vied Martin Bleyra. Porote sa najviac páčil šalát z Nice a študenti, ktorí ho pripravovali boli zaň odmenení. 

A tak sa v tento deň pod záštitou francúzskej kultúry spojila poézia, hudba a gastronómia,  čo vytvorilo atmosféru ideálneho piatku.

 

Emma Likavcová  z III.B a vyučujúce FRJ:)