Tajovského matematický seminár

11 March 2022, 09:50    |    Viera Gilányová


ZÁVER TAJOVSKÉHO MATEMATICKÉHO SEMINÁRA!
____________________________________
Vážení priaznivci a účastníci TMS 2021/2022, ideme do finále, opravujeme poslednú sériu tohtoročného Tajovského matematického seminára. Skôr, ako zo stránok školy, kde sa práve nachádzate, si výsledky môžete pozrieť na akcii: DEŇ TMS. Deň TMS sa uskutoční 18.marca 2022 v budove nášho gymnázia v čase od 9:30 približne do 13:30 hodiny. Máte možnosť sa osobne spoznať medzi sebou , spoznať sa aj s opravovateľmi a popozerať si našu školu. Viac nájdete v Pozvánke

Teší sa na vás tím TMS!


Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského obnovuje korešpondenčný matematický seminár s názvom TMS -Tajovského matematický seminár !  Zadanie  prvej série úloh v školskom roku 2021/2022 nájdeš TU.  Je určený aj Tebe, ak si žiakom posledného ročníka základnej školy a baví Ťa matematika. Môžeš si anonymne overiť svoje vedomosti (budeme Ťa poznať iba pod krycím menom, ktoré si zvolíš) a vyskúšať svoju tvorivosť pri riešení matematických úloh. Po tretej sérii úloh sa bude konať veľké vyhodnotenie, ktorého sa môžeš zúčastniť priamo na našej škole. Čakať Ťa budú študenti, ktorí seminár pripravujú a pri veselých akciách tu budeš môcť zostať aj dlhšie ako sa na návštevu patrí.
Uvidíš :) Pozri SEM

Autorské riešenia úloh 1.série TMS, takzvané "vzoráky" môžete nájsť TU

Zverejňujeme aj zadania úloh 2.série TMS. Budete mať na ňu čas do 17.decembra. Zapojiť sa do 2.série a zmerať si takto sily s ostatnými sa môžu aj žiaci končiacich ročníkov základných škôl, ktorí sa nezapojili do 1.série. Stačí vyriešiť úlohy, teda napísať aj postup, ktorým ste sa dostali k výsledku a poslať riešenia na mailovú adresu evaoravcova4@gmail.com, každú úlohu ako jeden súbor, označený vašou prezývkou a číslom úlohy, napr. Srnka3 :) Podrobné pokyny k zasielaniu riešení nájdete vyššie v zadaní úloh 1.série. Sú tam aj informácie o matematických triedach nášho gymnázia. Posledný termín na odoslanie úloh je 17.december 2021. Ak zasielate úlohy klasickou poštou, tak dátum na poštovej pečiatke musí byť najneskôr 17.12.2021
A  TU sú už úlohy 2.série, veľa dobrých nápadov!

Prinášame vám výsledkovú listinu po 2.sérii Tajovského Matematického Seminára - TU  gratulujeme Vám - ktorí bojujete aj ďalej :)
Vzorové riešenia úloh 2.série :
TMS-riešenie 10

A na záver prichádza TRETIA- POSLEDNÁ séria úloh TMS, nájdete ju TU
Termín odovzdania úloh 3.série je 14.február 2022, tešíme sa na Vaše riešenia. Tešíme sa aj na stretnutie s Vami všetkými u nás v škole.
Tím opravovateľov a tvorcov úloh.