Spievam po francúzsky 2024

15 March 2024, 15:02    |    Viera Gilányová


Dňa 5. marca 2024 sa na našej škole konala akcia s názvom Spievam po francúzsky. Pozvanie prijalo nielen vedenie školy na čele s pánom riaditeľom, ale aj naša lektorka francúzskeho jazyka Nathalie Guyon, ako aj panie profesorky, ktoré vyučujú francúzštinu na bilingválnej sekcii. Pozvanie neodmietla ani naša bývalá absolventka a úspešná reprezentantka našej školy v tento súťaži Veronika Volovárová.

Táto akcia bola nielen o speve, ale aj typickej francúzskej kuchyni, ktorú nám predstavili študenti z III.A, III.D a III.F. O kultúrny zážitok sa postarali žiaci zo školskej kapely spevom francúzskych piesní, ktorými nás budú reprezentovať na regionálnom kole  súťaže Spievam po francúzsky. Súťaž sa uskutoční už o mesiac 5. apríla v Banskej Bystrici.

Program bol obohatený aj o kúsok poézie. Prednes najkrajších valentínskych francúzskych básní, ktoré vymysleli naši študenti, dodal  programu štipku romantiky.

Na záver  publikum vybralo pieseň, ktorá sa mu najviac páčila. Porota taktiež vyhodnotila aj jedlo, ktoré im najviac chutilo. Tentokrát to bolo práve predjedlo, ktoré okúzlilo chuťové poháriky našich porotcov.

Príjemná atmosféra plná úsmevov a dobrej nálady nás sprevádzala celým programom. Súťažiacim prajeme veľa šťastia na regionálnom kole a víťazom súťaže o najkrajšiu valentínsku básničku prajeme, aby pokračovali v rozvíjaní svojho talentu.