„Slovo, čo um i srdce vaše posilní"

30 January 2023, 07:50    |    Viera Gilányová


Máme za sebou už trinásty ročník súťaže v rečníckych prejavoch                                             „Slovo, čo um i srdce vaše posilní"


25. januára 2023 bolo v priestoroch LHM v Banskej Bystrici rušno. Odohral sa tam už trinásty ročník rétorickej súťaže našich štvrtákov „Slovo, čo um i srdce vaše posilní".

Zúčastnili sa ho študenti, ktorí predtým zvíťazili v triednych kolách, a preto sa rozhodne bolo na čo pozerať, a či skôr bolo čo počúvať. Zvolené témy reprezentovali rôznorodosť záujmov našich maturantov. Vypočuli sme si prejavy zaoberajúce sa hádam všetkými aspektami ľudskej bytia od kritiky materializmu cez boj proti interupcii až po nabádanie k väčšej viere vo vlastné schopnosti.

Porotu čakala neľahká úloha: dohodnúť sa na prvých troch miestach a divácka  porota k nim mohla pripojiť svojho favorita.

1.     miesto: Barbora Čunderlíková, IV.D

2.     miesto: Miroslav Vančo, IV.A

3.     miesto: Natália Švabovská, IV.L

4.     miesto diváckej poroty: Katarína Smolková, IV.C

Najzamyslenejší opúšťali budovu knižnice hádam tretiaci, ktorí boli v pozícii divákov, pretože o rok to budú práve oni, ktorí budú musieť vysokopostavenú latku tejto súťaže preskočiť.