Darujme si list - LIST PRIATEĽOVI

22 December 2020, 10:18    |    Viera Gilányová


December. Slovo, po ktorom sa nepochybne v mysli každého jedného z nás vyrojí myšlienka blížiacich sa Vianoc, pokojného prežitia sviatkov v kruhu našich najbližších, ako aj bujaré vítanie nového roka, sprevádzané farebným ohňostrojom. Na jazyku je už cítiť sladkú chuť makových opekancov, v očiach detí sa zrkadlí nefalšovaná radosť, v nose šteklí dym po prskavkách a v srdciach horí láska, pokoj a rodinná pohoda.

Žiaľ, niektorí nemajú to šťastie prežiť vianočný čas s rodinou či obkolesení svojimi priateľmi. Nedovoľuje to najmä súčasná situácia, v ktorej sme sa ocitli. Stačila malá iskrička, aby sme spoločne zapálili velikánsku ohnivú fakľu, s ktorou teraz musíme bojovať. Jedni bojujú silnými rečami, iní rúškom zasadeným na tvári a ďalší negatívnymi testami. My, študenti Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici, sa snažíme pomôcť dobrými skutkami.

Tento rok sme na našej škole odštartovali milú akciu LIST PRIATEĽOVI, do ktorej sa zapojili najmä študenti dvanásti študenti 1. a  4. ročníka. Ich spoločným cieľom bolo potešiť a zároveň povzbudiť seniorov v domove sociálnych služieb v Banskej Bystrici priateľským listom. Aj obyčajným listom, v ktorom sa svojmu adresátovi v krátkosti predstavili, prezradili o sebe nejaké zaujímavosti či činnosti, ktorým sa venujú (akoby naozaj písali list svojmu starému známemu), istotne zohriali nejedno srdiečko a vyčarili nejeden úsmev na tvári. Listy písané rukou sú možno nemoderné, zastarané a v dnešnej dobe medzi mladými ľuďmi absolútne nepopulárne, ale seniorom, ktorým je súdené tohtoročné sviatky prežiť dokonca aj bez návštev svojich najbližších, celkom určite pozdvihnú ducha a dodajú sily do budúcich dní.

Veríme, že od tohto momentu bude mať akcia LIST PRIATEĽOVI na našej škole svoje pevné miesto a naďalej bude tešiť všetkých tých, ktorí sa do nej zapoja.

 

                                                                                      Beáta Fülöpová, IV.B

 

Milí študenti GJGT,

chceli by sme Vám veľmi pekne poďakovať za vianočné pozdravy pre našich klientov. Pozdravy sme odovzdali po našich opatrovateľkách, ktoré ich prečítali a odovzdali spätne poďakovanie za milé slová. Prajeme Vám pokojné a požehnané vianočné sviatky a všetko dobré v novom roku.

 

S pozdravom- kolektív sociálnych pracovníčok z Agentúry sociálnych služieb.     

 

Mgr. Ingrid Lukáčová

sociálna pracovníčka

Agentúra sociálnych služieb

Robotnícka 1714/12

974 01  Banská Bystrica