Stretnutie s hovorcom Veľvyslanectva USA

29 March 2019, 19:30    |    Viera Gilányová



Dňa 28.03.2019 sme sa my, študenti 4.F triedy, spolu so 4.D vybrali do ŠVK, kde sme mali možnosť stretnúť sa s americkým diplomatom a hovorcom Veľvyslanectva USA pôsobiacim na pôde Slovenskej republiky.

Pán Griffin Rozell nás hneď v úvode milo prekvapil celkom fajn slovenčinou. Išlo mu to, musím uznať.

Po tom, čo nás oboznámil so svojím texaským pôvodom, svojími pracovnými skúsenosťami & pobytom v rôznych krajinách, od Strednej Európy až po Blízky východ, sme sa dostali priamo k jadru prednášky, a to k téme Diplomacia a dezinformácie.

Pán Rozell ostal mierne prekvapený po tom, čo zistil, koľko ľudí z publika používa sociálne siete ako Facebook, Instagram či Twitter.

Od amerického diplomata sme sa dozvedeli nielen o rôznych príkladoch FAKE NEWS, ktorým ľudia ľahko uveria, ale takisto aj čosi málo o jeho názoroch na médiami často rozoberané témy, ako stavanie steny medzi Mexikom a USA, Budapeštianska dohoda či klimatické zmeny z pohľadu Američanov.

Nakoniec nám ostal aj čas na informovanie sa o možnostiach štúdia v Amerike.

Počas prednášky sme sa všetci cítili zaujato, atmosféra bola uvoľnená. Odniesli sme si v prvom rade množstvo rôznych pohľadov na spomenuté témy, čo nás donútilo aspoň trochu sa zamyslieť a vyjadriť vlastný postoj, názor k daným problémom.

 

Thu Phuong Tran Minh, IV.F