Frankofónny deň na UMB v Banskej Bystrici

13 March 2019, 10:59    |    Viera Gilányová


Kam ísť na výšku? Vybrať si dobrú vysokú školu je vcelku ťažké rozhodnutie. Študovať a potom robiť niečo, čo nás napĺňa by sme chceli asi všetci. A keďže v posledných mesiacoch sa my, žiaci 2.-4. ročníka stretávame s touto otázkou asi tak často ako s otázkou ,,Ako sa dnes máš?”, dychtivo skočíme po každej jednej možnosti, ktorá sa nám naskytne a zapáči.

Veľmi zaujímavú príležitosť sme dostali aj v piatok, 1.marca 2019 na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB. Naša návšteva prebehla v  mesiaci Frankofónie, s cieľom dozvedieť sa viac o možnostiach štúdiu vo francúzštine a programoch, ktoré nám UMB ponúka. 

Na úvod sme si zasúťažili s kvízom vo francúzštine a vypočuli si pár slov o štúdiu. Následne sme absolvovali ateliéry a ukážky výučby nami zvolených študijných programov, ako napríklad ekonomika, diplomacia, pedagogika, Európske kultúrne štúdiá, či prekladateľstvo a tlmočníctvo. Mali sme možnosť diskutovať s vyučujúcimi, ale aj študentmi francúzskych programov a nasať tak autentickú atmosféru. 

Ďakujeme veľmi pekne za ďalšiu možnosť vidieť, akými cestičkami sa môže uberať naša budúcnosť a otvoriť nám brány do sveta!  

 

J.Stasová, III.C